Nytt avdrag för solceller I Göteborg

Om du har gått i tankar om att skaffa solceller till ditt hus i Göteborg så har läget nu blivit ännu mer tilltalande. Den 1:a Januari 2021 har regeringen beslutat att du ska kunna få ett avdrag, likt rot- & rutavdrag, på installation av solceller. Det är alltså på arbets- och materialkostnader. Regeringen har tidigare också gett stöd för grön energi som solceller, men då har man varit tvungen att söka stödet. Nu görs avdraget direkt vid faktureringen. Storleken på avdraget är 15% och max 50.000kr per år. Viktigt att tillägga är att detta avdrag endast gäller privatpersoner. Företag får inga avdrag.

En del av detta förslag var också ett avdrag på 50% för lagring av egenproducerad elenergi och laddningspunkter till elfordon. Regeringen slår på grönt.

Spara pengar med solceller

Inte nog med att det är miljövänligt samt att du får ett fint avdrag vid installationen av solcellerna, det sparar dig också pengar.

För det första kommer du att behöva köpa mindre el när du har solceller till huset. Det kan till och med hända att du producerar ett överskott. I såna lägen finns möjligheten att sälja tillbaka elen till elnätet. Du kan alltså tjäna pengar på dina solceller. Låter inte det toppen? Elen som du säljer tillåter även andra att ta del av grön energi, så det är verkligen en win-win-win skulle man kunna säga.

Denna egenproducerade el får du också skatteavdrag på när du säljer den.

Företag som fixar solceller i Göteborg

När du har bestämt dig för att skaffa solceller är det såklart bra att kolla runt på lite olika alternativ, för att hitta det företag som bäst kan hjälpa dig att installera Ledande solceller göteborg till huset. Det spelar ingen roll om det är för ett lantbruk, företag eller villa – solceller är lönsamt i de flesta lägen. Och framförallt är det miljövänligt. Många har redan skaffat solceller i Göteborg, så det är bara att haka på!

Lämna ett svar