Hopprep och crossfit går hand i hand

Det finns många olika sätt att träna på. Somliga hoppar hopprep, lyfter skrot, löptränar, åker skidor, promenerar eller kör crossfit. Egentligen finns det inga gränser när det kommer till hur man kan träna och alla sätt där man rör på kroppen är i regel bra. Det motverkar en stillasittande livsstil och du kommer helt enkelt bli mycket gladare och må bättre när du kommer in i träningsrutiner. Den sistnämnda, crossfit, handlar om att man använder naturliga rörelser i sin träning, som till exempel släpa, klättra, lyfta, springa men hoppa hopprep är en given del. Snarare än ett faktiskt träningsprogram är crossfit en princip där man kan variera sin träning utifrån ett särskilt syfte –  behöver man bra spänst ska man till exempel alltid ha ett bra hopprep nära till hands. 

Högintensiv träning med crossfit och hopprep

Hopprep och Crossfit har en sak gemensamt och det är att de båda är väldigt högintensiva träningsformer. Det innebär att man kanske får köra kortare pass – men att man under de passen tränar betydligt hårdare än vad man skulle göra om man tränat på maskiner på ett vanligt gym under en timme. Man ska inte underskatta betydelsen av att hoppa hopprep om man tränar crossfit. Det hjälper dig till exempel att förbättra din uthållighet och ditt hjärta. Dessutom använder du hela kroppen och utvecklar din flexibilitet, balans och får en bättre hållning. 

Inte bara för skolgården

Att hoppa hopprep är med andra ord inte bara någonting för ungarna på skolgården utan även för den som tycker om att träna, vill gå ned i vikt eller helt enkelt bara vill ha himla roligt med sin träning. Utmana dig själv och dina vänner och se hur många hopp ni klarar på exempelvis två minuter. Det bör med andra ord finnas hopprep tillgängliga på alla ställen man kan träna crossfit på. För ingen träning är nämligen komplett utan träningsresultaten som förverkligas med att hoppa hopprep. Fortsätt träna din spänst, flexibilitet och uthållighet. Nu vet du exakt hur du ska göra! För kan ungarna på skolgården så ska väl faktiskt inte du vara sämre?

Lämna ett svar